Annons
HANZA AB: HANZA utökar samarbetet med Thermia

HANZA AB (publ) utökar och fördjupar sitt samarbete med Thermia AB, en världsledande leverantör av värmepumpar för geotermisk energi. Försäljningen till Thermia ökar med cirka 35 miljoner kronor under innevarande år och bedöms fortsätta att öka under kommande år.

HANZA genomför en kapacitetsutvidgning och utökar i sina befintliga tillverkningskluster för att möta kontinuerligt växande volymer från befintliga och nya kunder. Målet är att nå en omsättning på minst 5 miljarder kronor år 2025.

En snabbt växande kund i koncernens svenska kluster är Thermia AB som tillverkar, utvecklar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kylning. De två företagen fördjupar och utvecklar nu sitt samarbete, vilket kommer att öka HANZAs försäljning till Thermia med cirka 35 miljoner kronor år 2023 och ytterligare tillväxt förväntas under de kommande åren.

- Det är roligt att kunna stödja ett snabbväxande företag som är marknadsledande inom ett framtidssegment. Vi är stolta över vårt nära samarbete och hur vi tillsammans har hanterat en snabbt ökande efterfrågan. Det visar också på styrkan i vårt flexibla tillverkningskoncept där vi kan anpassa verksamheten till volymökningar, säger Veronica Svensson, Sales Director Scandinavia.

Thermia, med cirka 300 anställda, bedriver sin verksamhet i en av Europas mest moderna fabriker och tillhör marknadsledarna på den europeiska marknaden.

- Vi har samarbetat med HANZA under en lång tid och tack vare vår gemensamma kultur och våra värderingar har vi kunnat övervinna utmaningar och fortsätta att utvecklas tillsammans. Det är därför också glädjande att HANZA - en av våra mest uppskattade leverantörer - följer med oss på denna tillväxtresa, säger Mathias Axelsson Löfvenholm, inköpschef på Thermia.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera