1515
Ratos AB: Aibel vinner nytt kontrakt inom offshore wind

Aibel har återigen blivit tilldelat ett kontrakt inom offshore wind från ett konsortium bestående av SSE Renewables och Equinor som bygger världens största havsbaserade vindkraftpark i området kring Dogger Bank i den brittiska delen av Nordsjön.

Aibel ska leverera transformationsplattformen för strömöverföring från vindkraftparken till land. Detta i samband med byggnation av den tredje fasen av vindkraftparken Dogger Bank C. Under 2019 tilldelades Aibel kontrakt för två transformationsplattformar för de första faserna av projektet, Dogger Bank A och Dogger Bank B.

Vindkraftparken i Dogger Bank-området kommer att ha en sammanlagd kapacitet på 3,6 GW, vilket gör Dogger Bank till världens största havsbaserade vindkraftpark som förväntas producera tillräckligt med energi för att driva motsvarande 6 miljoner brittiska hem.

I maj 2019 tilldelades Aibel ett liknande kontrakt (DolWin5) för anslutning av den havsbaserade vindkraftparken Borkum Riffgrund 3, med den tyska nätoperatören TenneT som kund. Projekt inom förnybar energi utgör en allt större del av Aibels projektportfölj.

"Med detta kontrakt bekräftar vi återigen vår position som en föredragen leverantör inom offshore wind i Europa och stärker vår roll i den pågående energitransformationen", säger Aibels VD och koncernchef Mads Andersen.

"Det är glädjande att se hur väl Aibel lyckats positionera sig som en prioriterad leverantör inom offshore wind och gradvis ökar sin exponering inom förnybar energi", säger Christian Johansson Gebauer, chef för affärsområdet Construction & Services på Ratos.

Dogger Bank A kommer att sättas i drift år 2023 medan Dogger Bank B är planerad till år 2024 och Dogger Bank C år 2025.

Läs mer om projektet här: www.doggerbank.com

 

För ytterligare information:
Helene Gustafsson, IR och presschef
070-868 40 50
helene.gustafsson@ratos.com

Christian Johansson Gebauer, Affärsområdeschef
08-700 17 00

 

Om Ratos:
Ratos är en bolagsgrupp bestående av 11 bolag uppdelade i tre affärsområden; Construction & Services, Consumer & Technology och Industry. Totalt har bolagen en omsättning på 33 miljarder SEK och en total EBITA på 2 miljarder SEK. Vår affärsidé är att utveckla bolag med huvudkontor i Norden, som är eller kan bli marknadsledande. Vi möjliggör för självständiga bolag att utvecklas snabbare genom att vara del av någonting större. Fokus på människor och ledarskap samt kultur och värderingar är centrala delar av Ratos. Allt vi gör bygger på Ratos kärnvärden: Simplicity, Speed in Execution och It's all about People.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?