1515
Annons
Randviken Fastigheter: Randviken tillträder lager- och industrifastighet för 205 mkr i Nässjö och genomför den tidigare kommunicerade riktade emissionen om 78,4 mkr till Tosito AB

Som tidigare meddelats tecknade Randviken Fastigheter AB (publ) ("Randviken") den 1 september 2021 avtal om förvärv av fastigheten Svarven 4 i Nässjö ("Förvärvet"). Vidare framgick att Förvärvet skulle finansieras genom en riktad emission till säljaren om 1 533 049 aktier, motsvarande 78,4 mkr och att resterande del skulle finansieras genom sedvanlig bankfinansiering.

Randviken har idag genomfört tillträdet av Förvärvet. Svarven 4 omfattar totalt cirka 41 000 kvm uthyrningsbar area och genererar en årlig hyresintäkt om cirka 15,6 miljoner kronor. Förvärvet kommer att ha en positiv effekt på förvaltningsresultatet per aktie för Randvikens aktieägare.

I samband med tillträdet har den tidigare offentliggjorda apportemissionen om 1 533 049 aktier till säljaren Tosito AB verkställts (emissionen genomfördes som en apportemission och inte en kvittningsemission enligt vad som tidigare kommunicerats). Totalt antal aktier i Randviken efter emissionen uppgår till 31 095 800.

Denna information lämnades, genom verkställande direktören Gustaf Segerborgs försorg, för offentliggörande den 29 november 2021 kl. 15:35 CET.

För ytterligare information kontakta:

Gustaf Segerborg, VD
Telefon: +46 702 76 88 89
gustaf.segerborg@randviken.se

Om Randviken Fastigheter

Randviken är ett fastighetsbolag med affärsidé att förvärva, förvalta och förädla fastigheter inom olika segment och geografiska lägen.

Utöver Randvikens primära fokus på stabila och långsiktiga kassaflöden från uthyrning av bostäder och lokaler är Bolagets ambition att arbeta aktivt med intelligent teknik för att uppnå mer hållbara och energieffektiva fastigheter.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?