Annons
CirChem ansöker om bygglov för utökad lagerkapacitet

CirChem har ansökt om bygglov hos Miljö- och byggnadsförvaltningen i Vänersborg. Ansökan avser utbyggnad på nuvarande anläggning i Vargön i syfte att öka lagerkapaciteten med ytterligare 250 ton.

I CirChems anläggning i Vargön kan industrin i ett cirkulärt flöde rena och återvinna använt lösningsmedel så att det går att använda på nytt. Genom att skapa kretslopp för lösningsmedel bidrar CirChem till minskade CO2-utsläpp och ökad resurseffektivitet.

Idag har CirChem ett miljötillstånd som tillåter rening av 20 000 ton lösningsmedelsavfall per år som annars skulle gå till förbränning. Bolaget har i slutet av 2022 kommunicerat kommersiella milstolpar genom att säkra tillgång till lösningsmedelsavfall från Stena Recycling de kommande 5 åren, samt avsättning av återvunna lösningsmedel genom ramavtal med Titab Pac. Fokus för bolagets verksamhet under 2023 ligger på bland annat utökning av anläggningens produktionskapacitet för att effektivt kunna leverera på dessa avtal. Större lagerkapacitet på bolagets anläggning i Vargön är ett viktigt steg i den riktningen. Bolagets ansökan till Miljö- och byggnadsförvaltningen i Vänersborg avser utbyggnad för lagerkapacitet, vilket skulle addera ytterligare 250 ton på anläggningen i Vargön.

”Den tillkommande lagerkapaciteten om ytterligare 250 ton är en viktig pusselbit i vår kommande uppskalning av verksamheten”, säger Petra Sas, Interim VD för CirChem. ”Med de avtal vi redan har och våra ständigt pågående affärsdialoger har denna första mindre utbyggnad av vår lagerkapacitet stor betydelse.”

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera