1515
Annons
First Venture Sweden AB har träffat avtal om att investera cirka 5 Mkr i Lyckegård Group AB

First Venture Sweden AB ("First Venture") har utfärdat en bryggfinansiering till Lyckegård Group AB ("Lyckegård") om ca 3,5 mkr inför Lyckegårds planerade notering på First North under 2022. Brygglånet är avsett att, till en premie, omvandlas till aktier i Lyckegård i samband med den nyemission som Lyckegård planerar att genomföra inför noteringen. Utöver bryggfinansieringen har First Venture även förbundit sig att teckna aktier i Lyckegårds planerade nyemission. First Ventures totala investering i Lyckegård uppgår, efter omvandling av bryggfinansiering och teckning av aktier, till ca 5 mkr.

Lyckegård vill bidra till ett hållbart lantbruk och en matproduktion som är sund för lantbrukare, konsument och miljön. Genom deras kunskap, teknik och produkter arbetar de för att ge lantbrukare förutsättningar för att bedriva en hållbar produktion som genererar ekonomiskt och personligt välmående samt ger hälsosam mat till konsumenter. Lyckegård utvecklar och säljer mekaniska lösningar för hantering av ogräsproblem i främst spannmålsodling men erbjuder utöver det kunskap och redskap för sådd, harvning, kultivering och gödselmyllning för den hållbare lantbrukare.

"Vi är jätteglada att First Venture valt att investera i Lyckegård och långsiktigt vill vara med och stödja vår tillväxtresa", säger Christian Bjärntoft VD på Lyckegård Group. "Vi har precis avslutat finansieringsrundan och vi förbereder nu bolaget för att noteras under Q1 nästa år och att redan nu få in First Venture som långsiktig ägare känns väldigt positivt" avslutar Christian.

"Vi är glada över att vara en del av Lyckegårds resa och ser fram emot den planerade noteringen på First North. Lyckegårds vision om att minska användningen av bekämpningsmedel i jordbruket, och därmed bidra till en bättre arbetsmiljö för lantbrukare, en friskare natur och bättre råvaror till konsumenter, ligger helt i linje med utvecklingen i branschen. Vi ser framför oss att efterfrågan på produkter för hållbart jordbruk kommer fortsätta växa under de kommande åren, vilket ger Lyckegård goda förutsättningar för framtida tillväxt." - David Wendel, VD på First Venture Sweden AB

För vidare information, vänligen kontakta:
David Wendel, VD First Venture Sweden AB
Tel: +46 72356 27 97
E-post: david.wendel@first-venture.se

Om First Venture Sweden AB (publ)

First Venture investerar i starka entreprenörsteam inom teknik, hälsa och hållbarhet. Bolaget
investerar i både onoterade och noterade tillväxtbolag och är en långsiktig, aktiv ägare med ett nära samarbete med entreprenörsteamen i portföljbolagen. Bolaget har sitt säte i Stockholm.

First Venture-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market och handlas under kortnamnet FIRST B. Ytterligare information finns på bolagets hemsida; www.first-venture.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera