1515
Annons
Medicover förvärvar CDT Medicus i Polen

Medicover har tecknat ett avtal om att förvärva CDT Medicus (CDT), en ledande aktör av medicinska tjänster i Legnicko-Glogowski, Okreg, Miedziowy (LGOM) regionen i sydvästra Polen. Förvärvet är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden och förväntas godkännas i början av 2022.

CDT grundades 1992, och driver två sjukhus, tretton öppenvårdskliniker (huvudsakligen inriktade på primärvård) samt tre diagnostiska laboratorier, och leds av en erfaren ledningsgrupp med 1 000 anställda. Verksamheten finansieras med cirka 60 procent NHF-finansierade öppenvårds- och slutenvårdstjänster, 35 procent Fee-For-Service och resterande del utgör företagskontrakt och försäkringsersättning. LGOM-regionen är ett tätbefolkat område med närhet till över 500 000 människor.

Medicover förvärvar 100 procent av röstandelarna till en köpeskilling av 54 MEUR inklusive övertagna skulder. Transaktionsvärdet motsvarar en låg dubbelsiffrig EBITDA-multipel exklusive synergier. Nettoomsättningen för 2020 uppgick till 22 MEUR. Förvärvet finansieras med befintliga kreditfaciliteter och förväntas bidra till lönsamheten 2022. Synergier förväntas realiseras under 2022 och därefter i takt med att verksamheten integreras med Medicovers övriga polska verksamheter.

"Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom Healthcare Services och LGOM-regionens upptagningsområde med bra kvalitativ sjukvård och en god grund för fortsatt tillväxt. Jag är glad över att välkomna CDT Medicus-koncernen och dess anställda till Medicover-familjen," säger, Fredrik Rågmark, CEO, Medicover.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Hanna Bjellquist, Head of Investor Relations

070 303 3272
hanna.bjellquist@medicover.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 november 2021, kl. 08.00 CET.

Medicover är ett ledande internationellt hälsovårds- och diagnostikföretag som grundades 1995. Medicover driver ett stort antal öppenvårdskliniker, sjukhus, specialistvårdsenheter, laboratorier och blodprovscentraler. De största marknaderna är Polen och Tyskland. För 2020, så uppgick Medicovers omsättning till 998 MEUR och anställda till fler än 32 000. För mer information, besök www.medicover.com

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?