1515
AFRY förvärvar ITE Østerhus i Kristiansand, Norge

Med förvärvet av ITE Østerhus AS etablerar sig AFRY på en viktig industrimarknad i Norge och stärker sin position inom processindustrin.

ITE Østerhus är specialiserat på elektroteknik, automatisering och digitalisering för industrikunder. Företagets största marknadsområden är smältverk och process- och livsmedelsindustrin.

ITE Østerhus fokuserar på ett brett spektrum av projekt av olika storlekar och komplexitet. Företaget levererar integrerade lösningar med ett stort utbud av hårdvaruutrustning, panelproduktion, automatisering, systemintegrationer och digitala lösningar.

Förvärvet i södra Norge ger tillgång till en ny viktig regional marknad. ITE Østerhus kompletterar AFRYs erbjudande och ökar företagets kapacitet inom elektroteknik, automatisering och digitalisering.

"Digitalisering är ett viktigt strategiskt fokusområde för AFRY. Med förvärvet ökar vi vår konkurrenskraft inom digitalisering mot industrin, säger Jon Julsen, Director Process Industries, AFRY.

"Genom samgåendet stärker vi vår position som en strategisk partner för våra kunder genom ökad kapacitet, kompetens och tjänster. Detta kommer att skapa nya affärsmöjligheter och tillgång till en större marknad, säger Jarle Windegaard, VD för ITE Østerhus.

ITE Østerhus har 22 anställda och de beräknade intäkterna för 2020 är cirka 40 MSEK. Företaget kommer att konsolideras med AFRY från och med januari 2021.

I Norge har AFRY mer än 900 anställda med kontor i Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde, Ålesund, Lillestrøm, Sarpsborg, Sandefjord och nu även Kristiansand.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Cathrine Sandegren, Head of Communications & Brand
+ 46 70-292 68 26

Jon Julsen, Director Process Industries, AFRY
+47 977 00 096 eller Jon.Julsen@afry.com

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?