1515
Aros Bostadsutveckling AB: Aros Bostad förvärvar utvecklingsprojekt om 160 nya bostäder i Huddinge

Aros Bostadsutveckling AB publ ("Aros Bostad") fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar sex fastigheter i Snättringe genom ett JV med Frentab AB ("Frentab"). Bostadsprojektet är Aros Bostads första projekt i Huddinge kommun. Ambitionen är att redan 2021 påbörja produktionen av ett nytt bostadsområde med totalt 160 bostadsrätter, fördelade på flerbostadshus och radhus.

Aros Bostad har förvärvat fastigheterna Putsaren 1 - 4, Poeten 1 och Postiljonen 10 i ett JV med Frentab, där Aros Bostads andel uppgår till 51 %. Detaljplan finns redan för fastigheterna, vilken ger möjlighet att utveckla cirka 120 lägenheter och 40 småhus. Den totala utvecklingsarean motsvarar drygt 16 700 kvm ljus BTA.

Aros Bostads andel i projektet genomförs i två olika strukturer, där flerbostadshusen förvärvas genom Aros Bostads fjärde fond, Aros Bostad IV, och småhusdelen förvärvas helt av Aros Bostad.

Fastigheterna är belägna i ett naturområde utmed Gamla Stockholmsvägen, angränsande till befintliga bostadsområden samt Källbrinks idrottsplats och skola. Området har goda kommunikationsmöjligheter och direkt närhet till Gömmarens naturreservat. Det nya bostadsområdet beräknas vara färdigställt i början av 2023.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:
"Vi ser fram emot att utveckla detta attraktiva bostadsprojekt i samarbete med Frentab. Huddinge är en ny marknad för Aros Bostad och förvärvet går helt i linje med Aros Bostads tillväxtstrategi. Vi har som mål att uppnå 800 - 1 000 bostäder i pågående produktion genom att expandera till nya marknader i kombination med att bredda vår bostadsprodukt inom ett lägre prissegment."

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Erik Penser Bank. Finansiell information återfinns på www.arosbostad.se/investerare

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?