1515
Annons
Ratos AB: Ratosbolaget HENT i miljardaffär - bygger 70 000 kvadratmeter kontorslokaler i Stavanger

Byggbolaget HENT har utsetts till totalentreprenör för projektet Valhall. I mitten av 2025 ska 70 000 kvadratmeter moderna, flexibla och energieffektiva kontorslokaler stå klara i Jåttåvågen, Stavanger. Hinna Park Utvikling (HPU) äger marken och byggnaderna blir bland annat Aker BP och Aker Solutions nya huvudkvarter i Stavanger.

Projektet, som är värt 2 miljarder NOK, utförs som totalentreprenad efter en samverkansfas inom HENTs "Projektavtalsmodell". Ratos har en stark tro på partnering och samverkan som samarbetsform inom byggentreprenader. Det ger nöjdare kunder, lägre totalkostnad för beställaren samt avsevärt färre meningsskiljaktigheter.
"Som ägare är vi stolta över att HENT får uppföra ytterligare ett landmärke i en betydelsefull region i Norge. Det är ett förtroende vi ska förvalta väl", säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande i HENT samt President Business Area Construction & Services, Ratos.
"Vi är mycket nöjda med att vi, efter en bra och konstruktiv samverkansfas, kan förverkliga projektet som totalentreprenad. Byggnaden kommer, i linje med de bästa hållbarhetsstandarderna, att certifieras till BREEAM Excellent och WELL GOLD och blir därmed en kontorsbyggnad anpassad efter nutida och kommande hållbarhetskrav. Rogaland är en region HENT kommer att fortsätta satsa på framöver", säger Jan Jahren, vd i HENT.
För ytterligare information och mediekontakt:
Josefine Uppling, VP Communication, Ratos, +46 76 114 54 21
Om Ratos
Ratos bolagsgrupp består av 14 bolag indelade i tre affärsområden, Construction & Services, Consumer och Industry. Nettoomsättning för Ratos bolagsgrupp uppgick 2021 till cirka SEK 25 miljarder. Vår affärsidé är att äga och utveckla bolag som är eller kan bli marknadsledande. Vi har en tydlig företagskultur och strategi - allt vi gör bygger på våra kärnvärden: Enkelhet, Tempo i exekvering och Allt handlar om människor. Vi möjliggör för självständiga bolag att utvecklas snabbare genom att vara del av någonting större. Människor och ledarskap samt kultur och värderingar är i fokus.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera