1515
Annons
Tessin Properties förvärvar sin andra fastighet

Stockholm, Sverige - Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) har förvärvat en handelsfastighet i Karlshamn av Scandinavian Property. Förvärvet är ett led i Tessins nya satsning Tessin Properties, som fokuserar på att förvärva fastigheter med god avkastning och stabila kassaflöden.

”Förvärvet av fastigheten i Karlshamn är del av vår tillväxtstrategi och för vår del är det centralt att successivt utveckla vår affär och erbjuda nya investeringsmöjligheter. Genom Tessin Properties får vårt investerarnätverk tillsammans med Tessin tillgång till en ny tillväxtmarknad och löpande avkastning från ett växande fastighetsbestånd”, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

I handelsfastigheten, som är belägen i Karlshamn, inryms en 700 kvadratmeter stor Elgiganten-butik. Fastigheten är fullt uthyrd och är belägen i stadens handelscentrum där många andra butiker och restauranger finns.

Handelsfastigheten i Karlshamn är Tessin Properties andra förvärv sedan lanseringen i oktober 2021. I december förvärvades en fastighet i Härnösand, som hyrs av Dollarstore. Tessin planerar att fortsätta bygga portföljen av fastighetsbestånd genom fler förvärv.

”I praktiken bygger vi ett fastighetsbolag tillsammans med vårt investerarnätverk, och skapar aktieägarvärde genom att Tessin successivt bygger en substantiell fastighetsportfölj med förhållandevis liten andel eget kapital. Det här är unikt och möjliggörs framför allt tack vare tillgången till vårt investerarnätverk med mer än 58 000 medlemmar och vår skalbara plattform för fastighetsfinansiering”, fortsätter Heidi Wik, VD Tessin.

Tessin erbjuder finansiering till fastighetsbolag och fastighetsutvecklare i Sverige och Finland. Lånen finansieras, via Tessins digitala plattform, av ett konsortium med privatpersoner, professionella och institutionella investerare. Förutom att fortsätta att utveckla kärnaffären pågår en satsning i Tessin Properties - Ett digitalt fastighetsbolag som äger och förvaltar kassaflödesgenererande fastigheter och skapar förutsättningar för nya investeringsprodukter.

För mer information vänligen kontakta:
Heidi Wik
VD, Tessin Nordic Holding AB (publ)
+46 70 546 49 61
heidi@tessin.se

Om Tessin
Tessin grundades 2014 och är idag Nordens ledande digitala investeringsplattform inom fastighetsfinansiering sett till förmedlat kapital. Verksamheten baseras på en egenutvecklad digital plattform som kopplar ihop fastighetsutvecklare i behov av lånefinansiering, med investerare som söker exponering mot ett högavkastande tillgångsslag med balanserad risk och säkerhet i form av framför allt fastighetspant. Vid utgången av 2021 hade Tessin cirka 58 000 registrerade medlemmar på plattformen.
Tessin erbjuder idag finansiering till fastighetsbolag och fastighetsutvecklare i Sverige och Finland. Lånen finansieras via Tessins plattform genom ett syndikat av privatpersoner, professionella- och institutionella investerare som får en möjlighet att investera i säkerställda fastighetslån med attraktiv direktavkastning. Tessin har förmedlat totalt cirka 3,8 miljarder kronor i finansiering till mer än 300 olika fastighetsprojekt, vilket har bidragit till byggnationen av fler än 5 000 bostäder tillsammans med en mängd kommersiella lokaler och samhällsfastigheter. Sedan starten har motsvarande cirka 2,7 miljarder kronor återförts till medlemmarna och den genomsnittliga årliga avkastningen har uppgått till mellan 9-10 procent.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera