1515
Annons
Volati AB: Volati fortsätter att växa genom förvärvet av Skipnes

Volati har slutfört förvärv av samtliga aktier i etikettproducenten Skipnes Etikett AS. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsenheten Ettiketto Group inom affärsområdet Industri. Det stärker Ettiketto Groups marknadsposition i Norge, där Skipnes tillsammans med Ettiketto AS blir en av landets ledande etikettproducenter. Förvärvet skapar ytterligare värde genom synergier som kommer att förbättra Ettiketto Groups lönsamhet. Skipnes omsatte 72 Mkr under 2020.

Förvärvet av Skipnes är Volatis första tilläggsförvärv under 2022 och Ettiketto Groups femte tilläggsförvärv sedan 2020. Ettiketto Group har en stark position i Norden och har ökat sin årliga omsättning från cirka 250 Mkr i juni 2020 till cirka 850 Mkr till följd av de genomförda förvärven.

- Ettiketto Group fortsätter att växa genom tilläggsförvärv och vi är mycket glada över möjligheten att förvärva Skipnes. Förvärvet av StrongPoints etikettverksamhet förra året var ett strategiskt viktigt insteg i Norge och nu förstärker vi vår position där ytterligare, vilket är i linje med Ettiketto Groups tillväxtstrategi i Norden, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.

Skipnes levererar självhäftande etiketter till både livsmedels- och industrivaror. Bolaget jobbar med flexo- och digitaltryck, och har gjort stora investeringar i ny teknik och förnyad maskinpark de senaste tre åren. Skipnes ligger i Trondheim och har 26 anställda.

- Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Skipnes till Ettiketto Group. Bolaget har en bred produktportfölj som kompletterar Ettiketto Groups befintliga kunderbjudande och en modern maskinpark som stärker vår produktionskapacitet. Precis som vid våra tidigare förvärv finns det tydliga synergier och vi ser goda möjligheter att öka lönsamheten väsentligt över tid genom att integrera vår befintliga norska verksamhet med Skipnes. Förvärvet skapar en norsk enhet med goda förutsättningar för fortsatt hög tillväxt, säger Rikard Ahlin, koncernchef för Ettiketto Group.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Stenbäck, vd Volati AB, 070-889 09 60, andreas.stenback@volati.se
Nicklas Margård, chef affärsområde Industri, 076-200 85 78, nicklas.margard@volati.se

Volati AB (publ)
Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm
Tel: 08-21 68 40
E-post: info@volati.se
Organisationsnummer: 556555-4317

Om Volati
Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 600 anställda och en årlig omsättning om cirka 6 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?