1515
Sectra får ny order och blir motorn i medicinsk bildhantering för amerikansk vårdgivare

Linköping - 13 april, 2021 - Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (https://sectra.com/) (STO: SECT B) har fått order av University of California Health (UC Health) i USA på IT-lösning för att hantera medicinska bilder på UC San Diego Health. Plattformen blir motorn för bildhantering då den kommer lagra alla typer av medicinska bilder i ett multimediaarkiv (VNA), nyttjas för att förse rätt specialist med rätt fall och för att via bildvisare för mobila enheter få åtkomst till bilder oavsett var på ett sjukhus man är. Utöver det kommer Sectras lösning användas av ortopeder, patologer, kirurger och bröstradiologer för att se och granska medicinska bilder samt planera operationer och samarbeta runt patienter.

UC San Diego Health är en av sex akademiska medicinska verksamheter som tillhör UC Health och som tillsammans levererar vård till cirka 1,8 miljoner patienter per år. UC San Diego Health består i sin tur av tre sjukhus och flertalet mindre vårdcentraler runtom i San Diego. 

- Sectra installerade sin lösning för bröstdiagnostik på UC San Diego Health för flera år sedan och vi har under åren byggt en väldigt stark relation. I och med utökningen av kontraktet kommer lösningen spänna över hela verksamheten och användas av flera medicinska specialiteter. Sectras lösning blir ryggraden för medicinsk bildhantering på UC San Diego Health. Vi kommer också integrera med flera andra av deras IT-leverantörer för att skapa en sömlös lösning, säger Anthony Grise, försäljningschef för Sectra i USA.

Kontraktet signerades i mars och omfattar Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som en prenumerationstjänst (Sectra One). Prenumerationstjänsten gör det möjligt att enkelt expandera lösningen med andra medicinska specialiteter och få tillgång till ny funktionalitet när den blir tillgänglig. Det blir också lättare att skala systemet i takt med att antalet undersökningar ökar.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS är har tilldelats priset för högst kundnöjdhet "Best in KLAS" åtta år i rad på medical.sectra.com.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2019/2020 till 1 661 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök vår hemsida, sectra.com.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?