1515
Annons
Penser Access: Ljusglimtar i mörkret - Midsona

Det tuffa läget redan känt
Omsättningen blev 972 mkr i Q1, marginellt bättre y/y även om den organiska tillväxten var ner -5,6%. Bruttomarginalen förbättrades med 2,2 %-enheter från det tuffa Q4 vilket gav ett EBITDA på 62 mkr. Det gav en EBITDA-marg på 6,4% jämfört med 9,7% förra året. Kostnadsinflation och logistikproblem förvärrades i och med kriget i Ukraina samtidigt som prishöjningar börjar ge effekt. Mars och april har varit starka.

Rustar för att komma starka ur krisen
Åtgärder vidtas för att stärka varuförsörjningskedjan, lagersituationen och ett omstruktureringsprogram initieras vilket ger 40 mkr i besparingar per år. Prishöjningar slår igenom löpande framöver och har acceptans från kund. Vi anser att Midsona agerar kraftfullt och kommer att komma ur krisen väl rustade för fortsatt konsolidering, fler synergier och marginalförbättring, inte minst i Europa.

Värderingen är för låg
Vi gör endast marginella justeringar av estimaten där kostnadsökningar och besparingar mer eller mindre tar ut varandra. Den geopolitiska situationen samt nedvärderingen av sektorn och börsen som helhet gör oss försiktiga i vår värdering och vi behåller vårt motiverade värdet på 48-50 kr/aktie, vilket innebär en viss, motiverad, premie till peers. Detta ger en uppsida på ca 90%.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 29-04-2022 kl. 08:37: https://docs.penser.se/a/2726/MSONQ122.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?