1515
Annons
Tessin passerar fyra miljarder kronor i förmedlat kapital

Trots en alltmer utmanande konjunktur fortsätter Tessin, Nordens största digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt, att växa – bolaget har nu förmedlat fyra miljarder kronor till fastighetsprojekt över hela landet. Tessin har hittills finansierat 350 fastighetsprojekt och säkerställt kapital till byggandet av över 7 000 bostäder.

Med fler än 59 000 användare är Tessin Nordens största digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt. Nu har bolaget passerat fyra miljarder kronor i förmedlat kapital. Hittills har 2,9 miljarder betalats tillbaka till medlemmarna med en genomsnittlig årlig avkastning på mellan 9–10 procent. Enligt VD Heidi Wik växer intresset för direktinvesteringar i fastighetsmarknaden snabbt.

Det är fantastiskt roligt att Tessin nu har förmedlat 4 miljarder kronor i lån till fastighetsutvecklare. Vi har en fastslagen strategi att växa i kärnaffären och det här är en viktig milstolpe i den tillväxtresan. Tack vare våra kompetenta medarbetare förmedlar vi fler och större lån i snabbare takt. I juni 2021 nådde vi tre miljarder i förmedlat kapital, nu har vi rest ytterligare en miljard på kortare tid, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

Tessins skalbara digitala plattform innebär skräddarsydda lösningar för bolagets affär och projekt. Det gör att bolaget också ihop med ett effektivt och skalbart arbetssätt kan svara upp snabbt mot nya behov bland både fastighetsutvecklare och investerare. Tessin har nu lanserat en låneportfölj som möjliggör att investera i en sammansättning av sju befintliga lån, alla säkerställda med fastighetspant.

Digital first ligger i vårt DNA och det är en av Tessins styrkor. Intresset för att direktinvestera i fastighetsmarknaden har vuxit enormt. Många vill ha komplement till börsen och Tessin fyller helt klart det behovet. Därför har vi lanserat en ny låneportfölj som erbjuder väldiversifierade investeringar i flera olika lån. Fler och fler fastighetsutvecklare får också upp ögonen för vårt erbjudande, och man uppskattar vår expertis inom fastighetsfinansiering. Så det är med tillförsikt som vi nu tar oss an nästa milstolpe - fem miljarder, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.
Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera