1515
Annons
Tessin Properties tillträder fastigheten som förvärvades i Härnösand – Rekordstort intresse från Tessins investerarnätverk

Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) – meddelar att man idag har tillträtt fastigheten som förvärvats i Härnösand enligt pressmeddelande den 1 december 2021. Fastigheten i Härnösand är Tessins digitala fastighetsbolag, Tessin Properties, första förvärv. Finansieringen sker genom övertagande av befintligt lån, samt genom att Tessin lanserat ”Kassaflödeslånet”, en ny produkt riktad mot Tessins investerarnätverk. Lånet var eftertraktat och övertecknades på rekordtid och finansieringen avslutades på mindre än sex timmar efter erbjudande publicerades.

”Vi blev positivt överraskade över hur stort intresset för Kassaflödeslånet faktiskt visade sig vara. Vi har i våra medlemsundersökningar sett en stor efterfrågan på nya investeringsprodukter men kunde inte ana hur stort intresset faktiskt var. Att fylla lånet på mindre än sex timmar är exceptionellt.” säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

Utöver att erbjuda investerarnätverket en attraktiv produkt så skapar Tessin Properties även aktieägarvärde genom att Tessin successivt bygger en substantiell fastighetsportfölj med förhållandevis liten andel eget kapital. Det är relativt få andra aktörer på den svenska fastighetsmarknaden som inte begränsas av denna faktor, vilket potentiellt kan medföra kraftig tillväxt i fastighetsvärden på relativt kort tid.

”Tessin Properties förvärv av fastigheten i Härnösand utgör det första steget i vår nästa tillväxtresa och jag ser fram emot att skapa värden och avkastning för våra medlemmar och aktieägare. Vår konkurrensfördel är tillgången till kapital från våra över 58 000 medlemmar, en stor mängd investeringsmöjligheter via våra befintliga lånekunder samt vår unika sourcing-teknik. Att bygga Tessin Properties som långsiktigt äger fastigheter tillsammans med våra investerare och medlemmar och därmed tillgängliggör investeringar i kassaflödesfastigheter är en naturlig utveckling av Tessin-koncernen.” säger Heidi Wik.

Fakta om fastigheten
Fastigheten är belägen vid Härnösands tågstation i centrala samhället i ett område med citynära handels- och servicefastigheter. Fastigheten har idag Dollarstore som hyresgäst med ett flerårigt hyresavtal. Fastigheten omfattar totalt 3 026 kvm uthyrbar butiksyta och lager och Tessin Properties förvärvar fastigheten för 37,5 MSEK vilket motsvarar gällande marknadsvärde enligt en oberoende värdering.

”Tessin Properties kommer på sikt att bidra positivt till koncernen genom stabila kassaflöden och förutsägbara intäkter från det fastighetsbestånd vi avser att fortsätta bygga under de kommande kvartalen vilket kommer skapa ett värde för våra aktieägare.” avslutar Heidi Wik.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera