1515
Annons
SWECO: Sweco förvärvar AdviceU

Sweco har tecknat avtal om att förvärva svenska konsultbolaget AdviceU, specialiserad på metodik och ledning inom IT-förnyelse. Förvärvet är ett led i att stärka det digitala erbjudandet ytterligare.

"Vi befinner oss mitt i en informationsrevolution och avancerade IT-lösningar spelar en allt viktigare roll i utformningen av morgondagens hållbara städer och samhällen. Med AdviceU stärker vi vår kompetens inom lednings- och verksamhetsutveckling med fokus på IT och leder våra kunder genom hela deras digitaliseringsresa, från tidiga skeden till förvaltning. Swecos verksamhet inom digitalisering tillhör idag Sveriges mest innovativa inom IT, datahantering, rådgivning och digital kommunikation", säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

"Det är med stor glädje vi välkomnar AdviceU till oss. Tillsammans blir vi ännu starkare inom digitalisering och kan erbjuda våra kunder ett helhetserbjudande som inkluderar datasäkerhet och seniora digitaliseringsledare. Det här är ett steg på vägen att vidareutveckla vår verksamhet och går hand i hand med den tillväxtresa vi befinner oss i", säger Christina Skogster Stange, divisionschef för Digital Services inom Sweco Sverige. 

AdviceU grundades 2008 och består av 27 medarbetare i Umeå, Örnsköldsvik, Stockholm, Sundsvall och Göteborg.

"Att bli en del av Sweco är en viktig utveckling för oss och vi ser stora möjligheter för våra kunder och medarbetare. Vi delar gemensamma värderingar och arbetar båda med digital förnyelse. Med Swecos plattform kommer vi kunna hjälpa våra kunder på ett än mer kraftfullt sätt", säger Petter Ulander, vd för AdviceU.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera