1515
Annons
Platzer Fastigheter Holding AB (publ): Platzer byggstartar logistikprojekt om 20 500 kvm

Platzer har tecknat avtal med Volvo Cars om 8 500 kvm logistikyta på fastigheten Syrhåla 3:1 på Hisingen i Göteborg. Hyresavtalet är på 10 år med grön bilaga och planerat tillträde den 1 oktober 2023. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good eller Miljöbyggnad Silver. Uthyrningen är en del i en större logistikanläggning om totalt 20 500 kvm som Platzer nu byggstartar.

Logistikprojektet är den andra nybyggnationen på Syrhåla 3:1, sedan tidigare uppförs en logistikanläggning om 21 000 kvm LOA för en tredjepartslogistiker på platsen. De två logistiksatsningarna gör att fastighetens totala byggrätt om 42 000 kvm LOA är fullt utnyttjad. Nu kvarstår endast en yta om 12 000 kvm LOA att hyra ut i byggnaden som uppförs i och med uthyrningen till Volvo Cars.
- Vår positionering på marknaden har möjliggjort att vi har kunnat skräddarsy ett upplägg för Volvo Cars som nu inte bara etablerar sig i vårt JV Sörred Logistikpark utan även på fastigheten Syrhåla 3:1 som vi utvecklar i egen regi. När jag ser tillbaka på ett halvår med flera stora uthyrningar inom vårt affärsområde industri/logistik kan jag med stolthet konstatera att vi har nått vårt mål om att bli en av Göteborgs största projektutvecklare och fastighetsägare inom logistiksegmentet. Samtidigt har vi fler markområden att arbeta vidare med, något som är positivt när vi blickar framåt med en logistikmarknad under fortsatt högtryck, säger P-G Persson vd på Platzer.

För mer information vänligen kontakta:
Henrik Axelsson, affärsutvecklingschef Platzer Fastigheter AB, tel: 0730-71 59 90
P-G Persson, vd Platzer Fastigheter AB, tel: 0734- 11 12 22

Platzer Fastigheter Holding AB (publ) äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborg till ett värde om 26 mdkr. Platzeraktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera