Volvo tar in ny utvecklingschef

Volvo Cars har utsett Henrik Green till ny senior vice president för forskning och utveckling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Därmed efterträder han Peter Mertens som nyligen värvades till Audi.

Henrik Green har jobbat inom Volvo Cars sedan 1996 och har haft flera ledarskapspositioner inom forskning och utveckling, samt produktstrategi i Sverige och Kina.

"Det har aldrig varit mer intressant än det är nu att jobba med fordonsutveckling och aldrig funnits ett mer intressant tillfälle på Volvo än det finns nu", skriver han i en kommentar.

"(Fordons)industrin är i förändring och jag avser att se till att Volvo leder den förändringen", tillägger han.

Volvo Cars forskningsavdelning består av 6.500 personer och har genomgått stora förändringar sedan företaget köptes av kinesiska Geely för sex år sedan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?