Volvo i samtal med Daimler om samarbete

Premiumbiltillverkaren Daimler kan komma att inleda samarbete med Volvo kring utvecklingen av nya förbränningsmotorer.  

Det skulle vara ett sätt för båda bolagen att spara pengar. 

Foto:Jack Mikrut / TT

Volvo, som ägs av kinesiska Geely, och Daimler, som Geely äger 10 procent av, överväger att inleda ett samarbete för att spara pengar i utvecklingen av förbränningsmotorer, rapporterar Reuters och tyska tidningen Automobilwoche. 

En chef på Volvo uppger för den tyska tidningen att det pågår inledande samtal, men att det var för tidigt för att prata om konkreta projekt, dock utan att utesluta att sådana kan komma framöver.

I oktober slog Geely och Volvo ihop sina motoravdelningar. Syftet var enligt Volvo Cars vd Håkan Samuelsson att klara satsningen på elektrifieringen av motorerna. 

Biltillverkare är under press till följd av nya tullar som tillkommit i och med handelskriget mellan USA och Kina samtidigt som kostnader för att ta fram ny teknik till bilar ökat, något som tvingar biltillverkare att hitta sätt att minska kostnader, skriver Reuters. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?