ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Volvo i samtal med Daimler om samarbete

  • Foto: Jack Mikrut / TT

Premiumbiltillverkaren Daimler kan komma att inleda samarbete med Volvo kring utvecklingen av nya förbränningsmotorer. 

Det skulle vara ett sätt för båda bolagen att spara pengar. 

Volvo, som ägs av kinesiska Geely, och Daimler, som Geely äger 10 procent av, överväger att inleda ett samarbete för att spara pengar i utvecklingen av förbränningsmotorer, rapporterar Reuters och tyska tidningen Automobilwoche. 

En chef på Volvo uppger för den tyska tidningen att det pågår inledande samtal, men att det var för tidigt för att prata om konkreta projekt, dock utan att utesluta att sådana kan komma framöver.

I oktober slog Geely och Volvo ihop sina motoravdelningar. Syftet var enligt Volvo Cars vd Håkan Samuelsson att klara satsningen på elektrifieringen av motorerna. 

Biltillverkare är under press till följd av nya tullar som tillkommit i och med handelskriget mellan USA och Kina samtidigt som kostnader för att ta fram ny teknik till bilar ökat, något som tvingar biltillverkare att hitta sätt att minska kostnader, skriver Reuters. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer