Annons

”Alla” väljer Volvo – Teslaförarna är ändå nöjdast

Volvo är det vanligaste märket när svenska tjänstebilsförare väljer bil. Men det är Teslaförarna som är mest nöjda. Säkerheten är den enskilt viktigaste faktorn vid val av bil. Det visar en enkätundersökning från leasingbolaget Leaseplan.

Volvo XC90
Volvo XC90Foto:Håkan Matson
Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT

Volvo Cars är Sveriges mest populära tjänstebil, och det svensk-kinesiska märket drygar ut ledningen framför andra vanliga märken som Volkswagen, BMW och Audi, enligt en undersökning gjord på uppdrag av leasingbolaget Leaseplan.

3.799 svenska tjänstebilsförare har svarat och fler än var tredje, 34 procent, säger att de valt en Volvo.

Volkswagen tappar 4 procentenheter jämfört med fjolårets så kallade Tjänstebilsbarometer men ligger ändå kvar på en andraplats med 25 procent. BMW har 10 procent, Audi 9 och Mercedes 7 procent av marknaden enligt undersökningen.

Överlag är tjänstebilsförarna nöjda med sina bilar och allra mest nöjda är Teslaförarna. De ger sin bil ett snittbetyg på 4,6 på en femgradig skala, BMW och Mercedes får 4,2 i betyg och Nissan och Volvo 4,1.

När förarna får skatta vilken faktor som väger tyngst vid valet av fordon är det säkerhet som hamnar högst upp på listan. Möjlighet att koppla in telefon, totalkostnad och bränsleförbrukning är andra viktiga faktorer.

Att Sverige är ett kombiland är tydligt, 51 procent av de svarande kör helst kombi.

”En positiv trend är att fler än någonsin väljer el- och hybridbilar. I dag är varannan nybeställning hos oss en laddbar bil. Det gäller att visa på de olika fördelarna med att välja laddbara bilar, som exempelvis att det är ett bra sätt för företag att minska såväl sin klimatpåverkan som sina totalkostnader”, kommenterar säger Malin Malm, försäljningschef på Leaseplan i Sverige.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?