Annons

Volkswagen köper tillbaka dieselbilar av sina kunder

Volkswagen kommer att betala upp till 7 000 pund, drygt 70 000 kronor, för en gammal dieselbil i Storbritannien om ägaren köper en ny modell. Därmed följer den tyska fordonsjätten några av sina konkurrenter i en trend där branschen försöker blidka politikerna, som vill får bort smutsiga dieselbilar, och samtidigt få upp försäljningen av andra egna modeller, skriver Financial Times.

Dieselbilar från Volkswagen.
Dieselbilar från Volkswagen.Bild:AP

Planen gäller alla VW-märken inklusive Audi och Skoda och Seat i Storbritannien och gäller dieselbilar som är äldre än 2010. Priset VW erbjuder ligger mellan 1 500 pund för en mindre Seat-modell upp till 7 000 pund för en större Audibil.

Sedan tidigare har Ford, Toyota, BMW och Mercedes infört liknande bytesprogram.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?