ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil
Mobilitet

Volkswagen investerar 4,8 miljarder i ”Northvolt Zwei”

Volkswagen och svenska Northvolt går vidare med planerna att bygga en gemensam battericellsfabrik i tyska Salzgitter. Nu investerar den biljätten 4,8 miljarder kronor i ”Northvolt Zwei” som planeras stå klar 2024.

Det är i tyska Salzgitter sydost om Hannover som den gemensamma fabriken ska börja byggas nästa år. När den öppnar 2024 så ligger den initiala produktionskapacitet på 16 gigawattimmar.

”Produktion av battericeller i Salzgitter är ett viktigt steg för omvandlingen till e-mobilitet. Genom att samla expertis med både produktionskapacitet och vårt ”Center of Excellence for Battery Cells” på Salzgitter-anläggningen, kan vi driva battericellsutvecklingen framåt, utveckla nya standarder och överföra dem direkt till tillverkningsprocessen”, säger Thomas Schmall, VD för Volkswagen Group Components i ett pressmeddelande.

Samriskföretaget som nu ska bygga fabriken etablerades i september i fjol. 

Enbart i Europa räknar Volkswagen med en årlig efterfrågan på över 150 gigawattimmar från 2025, och en efterfrågan i Asien på samma nivå.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer