Volkswagen har mest sålda elbilen i oktober

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla får mycket uppmärksamhet för sina modeller – men ingen av dem finns med på senaste försäljningstopplistan i EU, skriver Teknikens Värld.

I stället har en europeisk bil tagit sig upp till förstaplatsen.

Volkswagens ID3.
Volkswagens ID3.Foto:Carl-Johan Lejland

Nybilsregistreringarna i EU:s 27 medlemsländer i oktober visar att tyska Volkswagens nya elbil ID3 har sålt allra bäst under månaden, tätt följd av franska Renaults elbil Zoe, visar siffror från Jato Dynamics som Teknikens Värld hänvisar till.

Trots att Volkswagens elbil sålde allra bäst i EU under oktober med nästan 10.500 exemplar, är den endast den 29:e mest nyregistrerade bilen i hela EU under månaden. Allra bäst i alla bränslekategorier i EU sålde Volkswagen Golf med drygt 27.500 exemplar.

Volkswagen ID3 var dock den bäst säljande bilen i alla kategorier i Norge under både oktober och september, skriver tidningen.

Tesla finns inte med på topplistan, men Teknikens Värld konstaterar att Tesla Model 3 har sålt så bra under 2020 att den är den näst mest nyregistrerade bilen under året.

Nästan 27 procent av alla nyregistrerade bilar i EU under oktober var antingen helt eller delvis elektrifierade. Siffran innebär att de elektrifierade bilarna för andra månaden i rad sålde bättre än dieselbilarna, som uppgick till drygt 26 procent av nyregistreringarna i oktober, skriver tidningen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?