ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil
Coronaviruset

Viruset tvingar Hyundai stänga fabriker i Sydkorea

  • Foto: Pontus Lundahl/TT

Biltillverkaren Hyundai tvingas stoppa produktionen vid sina sydkoreanska fabriker sedan en arbetare vid en kinesisk underleverantör smittats av coronavirusets utbrott.

En talesperson på Hyundai säger till nyhetsbyrån Reuters att de flesta av de sju anläggningarna i Sydkorea kommer stängas från och med fredag. 

Stängningarna uppges bero på brist på kablage från en extern leverantör i Kina vars fabrik har stängts ned sedan en arbetare bekräftats vara smittad av coronaviruset. Hyundais anläggningar i Sydkorea står för 40 procent av biltillverkarens produktion och är helt beroende av leveranser från Kina.

”Företaget granskar olika åtgärder för att minimera störningar av verksamheten, inklusive att leta efter alternativa leverantörer i andra regioner”, kommenterar Huyndai i ett skriftligt uttalande till nyhetsbyrån Bloomberg.

Huyndai är den första biltillverkaren som stoppar produktion utanför Kina på grund av coronaviruset. Tidigare har Ford, Nissan och Tesla stoppat tillverkning i Kina på grund av viruset. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer