ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Var tredje bilreparation fick anmärkning

En tredjedel av reparationerna fick anmärkningar i en kontroll av bilverkstäder som gjorts på uppdrag av försäkringsbranschen.

"Det är inget vi kan acceptera", säger Anders Edvardsson, projektledare på Trafikförsäkringsföreningen.

Granskningen omfattade 1 300 reparationer på nästan 80 större bilverkstäder under förra året. 34 procent fick minst en anmärkning. Det är ett något bättre resultat än i motsvarande kontroll de senaste åren, men ändå inte bra.

Trafikförsäkringsföreningen (TFF) har som mål att varje verkstad ska få anmärkning på högst tio procent av reparationerna. Det klarade bara fem av de granskade verkstäderna förra året.

"Det handlar mycket om slarv", säger Anders Edvardsson på TFF.

"Man har inte en tillräckligt bra avsyning av den reparation man gjort, alltså självkontroll", säger Edvardsson och efterlyser en mera noggrann inställning i branschen.

Kontrollen har gjorts på större verkstäder över hela landet.

"Det finns inget skäl tro att resultatet skulle bli särskilt annorlunda med ett annat urval", säger Anders Edvardsson och hänvisar till kontroller som gjorts av olika intressenter under årens lopp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer