ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tyska regeringen hotar stämma biljätten på miljarder

Den tyska transportministern Andreas Scheuer har haft ett enskilt möte med Daimler-chefen Dieter Zetsche där han uttryckt sin oro över billtillverkarens utsläppsfusk. Ministern ska ha hotat med att stämma Daimler på närmare 40 miljarder kronor om inte fusket rensas upp, skriver Reuters med hänvisning till den tyska tidningen Der Spiegel.

Der Spiegel har källor som kan avslöja detaljer kring transportministern Andreas Scheuers möte med biltillverkarens Daimlers AG:s vd Dieter Zetsche som ägde rum tidigare i veckan. 

Ministern ska ha uttryckt sin oro över att det totalt finns 750.000 Mercedes-fordon som påverkats av Daimlers utsläppsfusk. Transportministern ska ha hotat med att stämma biltillverkaren på 5.000 euro per bil om inte problemen åtgärdas, rapporterar Reuters.

En talesperson för den tyska transportstyrelsen kommenterar mötet med att Daimler och Andreas Scheuer kommit överens om att "rensa upp" bland de komplexa tekniska system som är relaterade till dieselutsläppen.

Mötet mellan Daimler och transportministern kommer bara en vecka efter att biltillverkaren beordrats att kalla tillbaka Mercedes-skåpbilen av märket Vito med dieseldriven 1,6 litersmotor. Transportmyndigheten, KBA, anser att skåpbilen inte har regelrätta konrollfunktioner för utsläpp. Beslutet har dock överklagats av Daimler.

Der Spiegel skriver att åtminstone 80.000 Mercedes-fordon riskerar att bli återkallade. 

Ingen hos Daimler vill kommentera uppgifterna utan hänvisar till att man håller mötet med transportministern konfidentiellt tills vidare.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies