ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Tyska fordonsjätten tror på återstart 20 april

  • Daimlers svenske koncernchef Ola Källenius planerar för en gradvis återstart av fabrikerna en vecka efter påsk. Foto: Joey Abrait

Efter att Volvo Cars, Scania och Volkswagen gått ut med att de planerar att starta sina europeiska fabriker den 20 april kommer nu samma besked från tyska fordonsjätten Daimler med svenske vd:n Ola Källenius.

Till en början planeras för en lägre takt med endast ett skift i fabrikerna.

Merparten av Europas fordonsfabriker har varit stängda sedan mitten av mars på grund av effekterna av coronavirusets utbrott. Hårda restriktioner och stängda gränser har gjort att komponentleveranserna inte fungerat och dessutom har försäljningen minskat.

Förra veckan gick Volkswagen ut med att de räknar med att kunna återstarta den 20 april. Samma datum gäller för VW-ägda Scania. Volvo Cars har flyttat fram sin planerade återstart och meddelade i måndags att bolaget också siktar in sig på 20 april för fabrikerna i Sverige och Belgien. 

Även Daimler med varumärket Mercedes-Benz sällar sig till de fordonstillverkare som tror på det datumet. På onsdagen skriver Daimler i ett pressmeddelande att en gradvis återstart planeras i koncernens tyska fabriker från den 20 april. Det gäller tillverkning av både personbilar, bussar och lastbilar. För att skydda personalen mot smittspridning har bolaget tillsammans med facket tagit fram försiktighetsåtgärder som rör hygien- och städrutiner och även de anställdas beteenden.

Flera andra tillverkare har satt ett startdatum som ligger något längre fram exempelvis BMW 30 april och Ford 4 maj. Andra som exempelvis Volvokoncernen har inte meddelat något datum utan sagt att man ska försöka återstarta så snart som möjligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer