ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Två av tre svenskar har för dyra bilförsäkringar

Försäkringsförmedlaren Insplanet gav opinionsinstitutet Yougov i uppdrag att undersöka hur bra koll svenska bilägare har på sina bilförsäkringar. Studie visar att hela två av tre personer betalar för mycket och att det finns stora pengar att spara, skriver Expressen Motor. 

Två av tre personer uppger att de inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring. Det innebär att de går miste om i snitt 1.500 kronor per år i billigare premie, enligt Insplanet. För vissa bilägare handlar det om ännu högre belopp.

Många väljer att stanna kvar hos sitt befintliga försäkringsbolag när det är dags att teckna en ny premie, vilket har lett till att många bilägare inte har den billigaste försäkringen. Dessutom uppger hela 40 procent av deltagarna, särskilt bland de äldre, i undersökningen att de tror att det lönar sig att vara en trogen kund till sitt försäkringsbolag.

Idag är det väldigt enkelt att jämföra olika bilförsäkringar. Flera hemsidor erbjuder kostnadsfria tjänster för att jämföra de olika försäkringsbolagens erbjudanden.

För att teckna bästa möjliga försäkring är det viktigt att man uppger korrekta uppgifter - annars kan man drabbas dubbelt vid en eventuell olycka.

Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov under perioden 24-29 november 2016. Sammanlagt genomfördes 1005 intervjuer via internet med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige som äger en bil. Kompletterande information kommer från Insplanets kunddatabas.

Tyck till