Trendbrott: Tyska biljätten sålde mer än ärkerivalen i USA

För första gången sedan 2015 sålde BMW fler bilar än Mercedes i USA under förra året, skriver Bloomberg.

Foto:Carl-Johan Lejland

Den tyska biljätten BMW sålde cirka 325.000 bilar i USA under förra året. Det betyder att de för första gången sedan 2015 sålde fler bilar än rivalen Mercedes på den amerikanska bilmarknaden. Mercedes sålde totalt 8.700 bilar färre än vad BMW gjorde, skriver Bloomberg.

Succén beror till stor del på att BMW släppte den nya, länge efterlängtade, modellen X7.

Mercedes har under förra året haft produktionsproblem på sin amerikanska anläggning. Deras totala försäljning av Mercedesbilar, 316.094, betyder att bolaget bara sålt 135 stycken fler bilar än året innan. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?