ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Trängselskatt smäll för förmånsbilar

  • Regeringens planerade förändring skulle innebära att förarna skulle skattas för värdet av trängselskatten. Foto: Björn Larsson Rosvall

Regeringen vill göra om systemet med förmånsbilar, och beskatta förarna mer. I det nuvarande systemet ingår värdet av trängselskatt i förmånsvärdet för alla som kör förmånsbilar. Förändringen skulle innebära att förarna skulle skattas för värdet av trängselskatten, rapporterar DN.

"Det handlar om ett par tusen kronor i månaden för den som kör mycket i stan. I dag kostar det föraren noll kronor. Nu blir det full skatt på värdet av detta", säger tjänstebilsexperten Ronny Svensson på bilföretaget Ynnor i Malmö till tidningen.

Som TT tidigare skrivit skulle även fordonsskatten påverkas, då regeringen vill införa ett bonus malus-system. Systemet innebär att köpare av nya bilar som släpper ut mycket koldioxid får betala extra hög fordonsskatt de första tre åren.

Regeringens förslag blir en del av budgeten för nästa år. Reglerna för trängselskatt förväntas gälla från 1 januari 2018, medan de nya fordonsskatterna ska gälla från 1 juli.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies