Annons

Toyota och Suzuki är nära ett tekniskt partnerskap

De båda japanska biltillverkarna Toyota och Suzuki är nära en överenskommelse om att utveckla teknologi, bland annat för självkörande bilar, gemensamt. Det skriver  affärstidningen Nikkei, enligt Reuters.

Redan på måndag kan Toyota och Suzuki komma att presentera överenskommelsen. Bolagen kommer försätta sälja bilar under respektive varumärke. Samarbetet är utformat så att det inte ska påverkas av konkurrenslagar.

I oktober meddelade de båda biltillverkarna att de planerade att undersöka möjligheten för ett partnerskap, för att möta de teknologiska utmaningarna och för att bemöta den ökade konsolideringen inom bilbranschen.

Varken Toyota eller Suzuki har valt att kommentera uppgifterna.

Dags att sälja bilen? Lämna den på säljuppdrag och slipp allt arbete (extern tjänst)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?