Annons

Toyota miljardsatsar på elbilar

Toyota kommer att skapa en hubb inom forskning och utveckling av miljövänliga bilar, skriver Nikkei Asian Review.

Tesla Model S och Toyota Mirai, provkörda i Sverige, februari 2017.
Tesla Model S och Toyota Mirai, provkörda i Sverige, februari 2017.Bild:Håkan Matson

Den nya satsningen med en uppskattad kostnad av 2,8 miljarder dollar kommer att placeras i prefekturen Aichi, som inkluderar Nagoya och är där Toyota har sitt huvudkontor. Nästan 4.000 personer ska jobba vid anläggningen. 

Enligt uppgift kommer den nya hubben att bland annat rymma elva testbanor. Dessa blir de första som Toyota tar i bruk sedan en ny testbana 1984 på ön Hokkaido.

Totalt handlar det om 650 hektar av yta man tar upp och anläggningen ska vara delvis öppnad redan nästa år. Helt öppnad väntas den bli 2023, enligt bolaget.

Toyota har som mål att öka den årliga försäljningen av elbilar till minst 5,5 miljoner enheter år 2030.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?