Annons

Teslas senaste modell döms ut i test

Teslas senaste bil Model Y har fått betyget ”ej rekommenderad” av amerikanska Consumer Reports, på grund av problem med pålitligheten. Tesla hamnade på näst sista plats i magasinets test, skriver Finansavisen.

Foto:Newscom

Produktionen av Model Y startade i början av 2020 och modellen väntas bli bolagets bäst säljande. Den har fått goda recensioner av flera testförare, men den test som nu publicerats är baserad på faktiska ägare och dessa rapporterar om stora problem.

Felaktigheterna hos Model Y är allt ifrån feljusterade delar och paneler till missfärgningar i lacken. 

Consumer Reports redaktör for biltestning, Jake Fisher, säger att många nya bilar har barnsjukdomar när de lanseras, men att Tesla trots det kommer dåligt ur jämförelserna.

”Det är de enkla sakerna de inte gör rätt, vilket är en besvikelse. Panelerna är inte insatta rätt, så att bakluckan inte kan stängas. Lacken är olika gjord och har många fel. Man hade trott att det här var problem de hade kunnat tackla från start”, säger han.

Andra Teslamodeller har också svårigheter i testet. Modell S har fallit ned till en pålitlighet ”under genomsnittet”, medan Model X har kvar omdömet ”ej rekommenderad” på grund av fortsatta problem knutna till pålitligheten. Den enda Teslamodell som rekommenderas är Model 3, som i dag är den bäst säljande modellen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?