ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Teslakonkurrenten planerar ny fabrik

  • Foto: Karin Olander

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio, ett bolag vars börsresa får Teslas svaga utveckling under året att blekna i jämförelse, avser öppna en fabrik i Peking, enligt uttalanden från bolagets vd efter torsdagens delårsrapport.

Tesla-konkurrenten Nio söker en partner för att utveckla en produktionslinje i Peking, sade bolagets vd William Li på torsdagen, rapporterar Reuters.

Tidigare i veckan rapporterades att fordonsbolaget ska formera ett samriskbolag med Beijing E-Town International, till vilket investmentfonden avser pumpa in motsvarande 1,45 miljarder dollar.

"Vi kommer överväga alla möjligheter och avfärdar inte möjligheten att bygga en Pekingfabrik på egen hand. Men första alternativet är fortfarande ett fabriksbygge med en partner i linje med vår tidigare fastlagda strategi", sade William Li enligt ett tal på en branschkonferens på onsdagen, enligt nyhetsbyrån.

De nuvarande fabriksfaciliteterna är baserade i Anhui, en östlig provins i Kina. Kapaciteten på 100.000 enheter är otillräckligt, anser bolaget. Av kvartalsrapporten framgick att Nio levererade 4.000 fordon i första kvartalet, blott hälften av siffran för det föregående kvartalet. 

Nios New York-listade aktie föll 10 procent på torsdagen och var ytterligare 5 procent ned i den tidiga förhandeln på fredagen. Aktien har det senaste året rasat 72 procent. Dominerande Tesla har under samma period fallit strax över 30 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer