Annons

Teslaägare klagar på prestandan i vinterväder

Teslas bilar klarar minusgrader illa. Batteriet försämras och dörrhandtag fryser fast av frosten. I sociala medier sprider sig nu ilskan bland Tesla-ägare på nordliga breddgrader, rapporter amerikanska Bloomberg.  

Foto:Pontus Lundahl/TT

Vinterkylan rimmar illa med Teslas laddbatterier – vilket många har blivit varse senaste tiden. Mängder av Tesla-ägare som har pyntat till en Model 3, rasar över batteriets temperaturkänslighet nu när minusgraderna sänker sig över de nordliga delarna av USA. 

Entusiasmen över Tesla har alltså svalnat rejält bland många som bort långt från soliga Kalifornien. Ilskan pyr framför allt i sociala medier där det flitigt delas sura inlägg. 

En man från New Jersy, Ronak Patel – som köpte sin Model 3 i augusti förra året, klagar över att batteriet tappar omkring 40 kilometer av räckvidden bara av att stå obrukad över natten.

"Jag betalade 60.000 dollar för att batteriet inte skulle laddas ur snabbt", konstaterar han i samma inlägg.  

Bilder av fastfrusna handtag har också snabbt blivit virala fenomen. Model 3-designen gör dörrarna nära på omöjliga att öppna när frosten nyper till. 

För att dämpa irritationen twittrade Elon Musk nyligen uppmuntrande att nya mjukvaruppdateringar ska förbättra bilarnas motståndskraft mot kyla och minusgrader. Köldchocken som drabbar Teslas batterier gäller också andra elbilsmärken, bör tilläggas. 

 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?