1515
Annons

Tesla sänker pris – igen

Elbilstillverkaren Tesla har sänkt priset på sin kompakta suv, Model Y, mindre än fyra månader efter att försäljningen startat.

Foto:Jae C. Hong

Listpriset för Teslas Model Y i Nordamerika sänks med 3.000 dollar, motsvarande nära 28.000 kronor, ned till 49.990 dollar, rapporterar Bloomberg med hänvisning till bolagets hemsida.

Det är inte den första prissänkningen som den hajpade elbilstillverkaren har gjort den senaste tiden. I slutet på maj sänktes priset på Model S och X med 5.000 dollar och priset på Model 3 med 2.000 dollar, något som en del analytiker såg som en björnaktig signal på efterfrågan.

Tesla levererade 90.650 fordon i det andra kvartalet samtidigt som produktionen uppgick till 82.000. Tesla-aktien har under året rusat hisnande 270 procent. Därmed har Tesla passerat giganten Toyota som etta gällande börsvärdet.

”Teslas aktiekurs har nästan trefaldigats i år. Optimismen är på topp och ingen tycks reflektera över det absurt höga börsvärdet”, skrev Di:s Mats Lundstedt i en analys tidigare i veckan

Storstädning bland återförsäljarna: ”En del i vår strategi”

Bilia var för stora och dominerande och tvingades krympa för att återfå återsäljaravtalet med Volvo Cars.

Nu sägs avtal upp även med mindre återförsäljare. Biltillverkarens förklaring är att man vill ha ett balanserat handlarnätverk, enligt Volvo Cars Sverige-vd Jessica Span.

Jessica Span, vd för Volvo Cars Sverige.
Jessica Span, vd för Volvo Cars Sverige.Foto:Patrik Olsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera