ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Här är Elon Musks nya monsterbil – cybertrucken

Teslas vd Elon Musk har länge pratat om att tillverka en elektrisk pick up. 

På torsdagen visades bilen upp – men inget kalas utan kras. 

Under torsdagskvällen amerikansk tid drogs lakanen av för Elon Musks elektriska cybertruck. En triangelformad metallfärgad bil med startpris på 39.900 dollar. 

Bilen är Teslas sjätte sedan bolaget startade 2003, och kommer ha Fords F-modeller som främsta konkurrent i USA, följt av General Motors Chevrolet Silverado. Elon Musk har tidigare sagt att och att fordonet kommer att vara en blandning mellan sportbilsprestandan hos en Porsche 911 och funktionaliteten hos en Ford F-150.

Angående designen beskrivs den som ”cyberpunk” med inspiration hämtad hos filmer som ”Blade Runner” och ”The spy who loved me”, 

Den billigaste varianten har en motor och bakhjulsdrift och går 250 engelska miles, motsvarande 402,3 kilometer, på en laddning. Modellen med dubbla motorer kostar 49.900 dollar, har fyrhjulsdrift och kan ta sig 300 miles, knappt 483 kilometer, på en laddning. Den dyraste modellen har tre motorer och kan ta sig 500 miles, knappt 805 kilometer. Prislappen är satt till 69.900 dollar. 

Men inget kalas utan kras. Teslas chefsdesigner, Franz von Holzhausen, skulle under presentationen visa hur tålig bilen är genom att kasta en metallkula på fönsterrutan. Glaset krossades men kulan gick inte in. Elon Musk har tidigare hävdat att bilen är skottsäker.

Bilen väntas levereras först om två år, 2021, men det går att förbeställa modellen redan nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer