1515

Tesla ökar farten på Model 3

Det är "ganska troligt" att Tesla uppnår målet att bygga 5 000 exemplar i veckan av Model 3 vid kvartalsskiftet. Och den tänkta folkbilen säljer redan bäst i sin klass i USA, meddelar elbilsbolaget.

På en aktieägarträff säger vd Elon Musk att målet är inom räckhåll, när man nu visat att den justerade produktionslinan i dagsläget klarar 3 500 Model 3 i veckan.

Samtidigt twittrar företaget att den nya bilen – som än så länge bara levereras i Nordamerika – redan kör om alla konkurrenter. Då avser Tesla i och för sig en ganska smal fordonskategori kallad "premiumsedaner i mellanklass", som dominerats av tyska tillverkare. Men under maj månad gick Model 3 om såväl Mercedes C-klass och Audi A4/S4 som BMW:s 3-serie och Lexus IS i försäljningen i USA, enligt Teslas tweet.

På aktieägarträffen flaggar företagets försäljningschef Robin Ren också för nästa så kallade gigafabrik, där Tesla ska tillverka såväl bilar som batterier.

"Vi är otroligt glada över att bygga den första gigafabriken utanför USA, i Kina, mer specifikt i Shanghai", sade Ren enligt nyhetsbyrån AFP.

Någon definitiv uppgörelse finns dock inte, utan Ren säger att en sådan ska kunna presenteras "snart".


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?