ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Tesla får hjälp för att slå Porsches nya elmonster

Porsches första elbil, Taycan, ger inte klassledande Tesla någon ro. Och nu erbjuds det amerikanska företaget hjälp — av den tyske F1-stjärnan Nico Rosberg.

I samband med att Taycan visades upp meddelade Porsche att en specialversion av bilen uppnått en rekordtid på tyska Nürburgring, världens kanske högst aktade motorbana.

Teslas vd Elon Musk verkade dock inte imponerad. Först drev han på Twitter med den tyska sportbilstillverkaren för modellnamnet Taycan Turbo — en förbränningsmotorterm som är mer svårförklarad på en elbil.

”Ähum Porsche, det där ordet Turbo betyder inte vad ni tror”, skrev Musk.

Och så antog han utmaningen:

”Model S på Nürburgring nästa vecka”.

Det kaxiga utspelet har mötts med skepsis, eftersom Teslas stora sedan Model S aldrig har marknadsförts som någon sportbil. Dessutom har Tesla — till skillnad från de anrika tyska tillverkarna — ingen större vana vid Nürburgring, och har enligt tidningen Road & Track inte ens bokat någon tid på den extremt populära banan.

Men tyske Rosberg, som efter sin F1-titel 2016 blivit känd som en elbilsentusiast, rycker alltså ut för att rädda Teslas ära. ”Slå en signal om du behöver en hyfsad förare att köra varvet!”, twittrade han på lördagen till Musk, och fick snabbt svaret: ”Javisst, det vore jättebra”.

Och när nu avgörandet kanske närmar sig ger Tesla-chefen också Porsche ett erkännande. ”Taycan verkar faktiskt vara en bra bil”, skriver han. ”Nürburgring-tiden är storartad”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer