1515
Annons

Tesla får grönt ljus att sälja Shanghai-tillverkade Model Y i Kina

Elbilstillverkaren Tesla har fått tillstånd att börja sälja Shanghai-tillverkade Model Y i Kina. Det framgår av dokument från myndigheterna, skriver Reuters.

Tesla Model Y
Tesla Model YFoto:Newscom

I dagsläget säljer Tesla Model 3 i Kina men företaget har byggt ut sin kapacitet för att tillverka även Model Y. Förra månaden ansökte bolaget om försäljningsgodkännande.

Tesla inledde leveranser från sin Shanghai-fabrik i december förra året och i oktober i år såldes mer än 13.000 bilar i Kina.


Ryde stänger ner i Stockholm – har flyttat sina elsparkcyklar till Nacka

Norska bolaget Ryde har stängt ner sin elsparkcykel-tjänst i Stockholm. Nu hoppas de komma tillbaka i juli. Fram till dess är det Nacka som gäller. 

Ryde har stängt ner i Stockholm, men det går fortfarande hitta deras elsparkcyklar på sina håll.
Ryde har stängt ner i Stockholm, men det går fortfarande hitta deras elsparkcyklar på sina håll.Foto:Privat

I mitten av april dök plötsligt en ny aktör upp på gatorna i Stockholm, den norska elsparkcykeloperatören Ryde. Till skillnad från de redan befintliga bolagen hade Ryde fått avslag på sin ansökan – men ställde ändå ut sina fordon.

Efter flera turer skickade Polisen tidigare i maj ett föreläggande till Ryde där det tydligt framgår att bolaget har sju dagar på sig att plocka bort elsparkcyklarna.  Enligt Trafikkontoret ska Ryde ha mottagit föreläggandet förra torsdagen. De meddelade då Polisen att de kommer att ta bort sina elsparkcyklar veckan efter, senast den 19 maj.

På fredagen framgår det i bolagets app att tjänsten I Stockholm lagt ner. i ett meddelande på skärmen går det att läsa: 

”Vi har tillfälligt stängt tjänsten i Stockholm och sökt om polistillstånd för andra halvåret. Vi hoppas att vara tillbaka 01 juli. Fram till dess hittar du Ryde-scootrarna i Nacka Kommun”.

Skärmdump från Rydes app
Skärmdump från Rydes app

På fredagsmorgonen fanns dock fortfarande ett antal fordon utställda i centrala Stockholm men det är enbart i delar av Nacka som det är möjligt att avsluta sin resa. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?