1515
Annons

Telenors ingår samarbete med uppstickare inom elbilsladdning

Telekommunikationsföretag Telenor inleder samarbete med CaCharge som erbjuder uppkopplade laddstolpar. 

Samarbetet innebär att laddningstjänster blir en del av Telenors erbjudande mot företagskunder inom fastighets- och kommunsektorn.

”Det är så vitt jag vet första gången som ett telekomföretag inkluderar laddningslösningar i sitt erbjudande. Sverige är drivande inom det här området – just nu tittar resten av Europa på våra lösningar vid flerfamiljshus och arbetsplatser”, säger CaCharges vd Kurt Högnelid.

CaCharges affärsidé är att bygga fler laddstolpar än sina konkurrenter och sprida ut elen över fler bilar, och på det sättet ladda flera bilar – fast lite långsammare. Tjänsten riktar sig främst mot laddplatser där man står över lång tid – hemmet eller på jobbet.

.

 

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

”Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skede”, säger Damberg till kanalen.

Regeringen har tidigare gått fram med förslaget om att pausa uppräkningen av reduktionsplikten för bensin och diesel för 2023.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera