Annons

Takata höjer vinstprognosen

Den konkurshotade japanska krockkuddetillverkaren Takata, en konkurrent till Autoliv, höjde på fredagen sin prognos för det operativa rörelseresultatet till 40 miljarder yen, 3,15 miljarder kronor, från tidigare 35 miljarder, för räkenskapsåret 2016.

Nettoresultatet väntas dock landa på en förlust om 64 miljarder yen.

Det framgår av rapporten för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, rapporterar Bloomberg News.

För räkenskapsårets nio första månader rapporteras intäkter om 492 miljarder yen, en minskning med 9,5 procent jämfört med samma period ett år tidigare.

Det operativa rörelseresultatet för perioden uppgick till 32,7 miljarder yen, en ökning med 1,7 procent.

Takata konstaterar att det fortfarande råder osäkerhet kring bolagets framtid. Försäljning av verksamheter övervägs, liksom en lägre investeringsnivå och flytt av produktion till lågkostnadsländer.

Vad gäller de pågående diskussionerna om en räddningsaktion, där Autoliv pekats ut som en eventuell partner, upprepar Takata att någon "sponsor" ännu inte utvalts.

Trött på skambud när du säljer bilen? Prova ett nytt sätt att få den såld (extern tjänst)

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?