ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Svenskbyggd batmobil i krasch

Den svenskbyggda batmobilen, som Di Weekend skrivit om, har varit hos Caresto i Skåne för service. Tyvärr har den också varit inblandad i en kollision i Frankrike och är knappast körbar på ett tag.

Historien bakom den unika bilen började med att Leif Tufvesson, grundare och ägare av företaget Caresto, fick uppdrag av en saudisk prins att bygga en batmobil. Under skalet bygger bilen på en Lamborghini Gallardo. Men förutom motor och drivlina är det mesta specialbyggt.

För två år sedan var bilen färdig och kunden nöjd. Tidigare i somras när Di Weekend var på besök hos Caresto i Utvälinge söder om Ängelholm stod bilen redo för service, den hade då 4.000 mil på mätaren.

Gissningsvis kommer det dock att dröja innan mätaren snurrar igen eftersom bilen varit inblandad i en olycka i Frankrike med Youtube-profilen Sebastian Delanney bakom ratten.

  • Foto: Lars Jansson

 

  • Läsaren Helena Selander fångade Batmobile-vraket i Tyskland. Foto: Helena Selander/privat

Enligt Sebastian Delanney blev han påkörd när han stod stilla vid en stoppskylt av en förare i en Renault Scenic.

Av bilderna att döma har krockkudden utlösts och bilen har fått stora skador på höger framsida. Ingen ska dock ha skadats i olyckan.

Att laga bilen kanske går, men det kommer att kosta. Enligt Leif Tufvesson, som tidigare jobbat på Koenigsegg, kostade bara den Lamborghini Gallardo man utgick ifrån omkring 1 miljon kronor, sedan blev det en ”hel hög” miljoner till för att bygga färdigt bilen.

På Sebastian Delanneys Youtube-kanal kan man se hur han innan olyckan blir stoppad av polis som provsitter och fotograferar bilen.

Batmobilen har bland annat använts i tävlingen Gumball 3000.

  • Leif Tufvesson, grundare och ägare av företaget Caresto, och batmobilen som är byggd på en Lamborghini Gallardo. Här i Di Weekend. Foto: Lars Jansson

Youtube: Här berättar Sebastian Delanney om olyckan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer