1515
Annons

Svenska elbilsbolaget permitterar hälften av de anställda

Elbilsbolaget Nevs i Trollhättan, som ägs av kinesiska Evergrande, vidtar nu också åtgärder på grund av coronavirusets utbrott.

Hälften av de anställda permitteras på antingen 40 eller 60 procent.

Nevs vd Stefan Tilk vid infarten till Nevs i Trollhättan.
Nevs vd Stefan Tilk vid infarten till Nevs i Trollhättan.Foto:Patrik Olsson

Nevs, som köpte Saab Automobiles konkursbo 2012, hade haft flera års ekonomisk motgång innan det räddades av den kinesiska fastighetsjätten Evergrande i fjol. Nevs arbetar med att utveckla flera elbilsmodeller åt Evergrande som sagt att man vill bli en av världens största elbilsproducenter.

Nu har coronavirusets utbrott drabbat både Nevs leverantörer och ägare. Därför kommer 400 av de 800 anställda att permitteras under perioden 14 april-30 juni.

”Fastighetsförsäljningen i Kina har påverkats kraftigt av coronasmittan och vi får nu alla vara med och dra åt svångremmen för att kunna komma tillbaka på banan igen. Evergrande vill fortfarande satsa på automotive så vi fortsätter med våra projekt, men drar ner på en del saker”, säger Nevs vd Stefan Tilk till Di. 

Tidigare i mars har bolaget bland annat minskat på antalet konsulter. 

Nevs är också delägare i supersportbilstillverkaren Koenigsegg och de båda har ett gemensamt bolag ihop för att bygga en ny bilmodell med Koenigseggmärke.

”Det arbetet löper på trots permitteringarna”, säger Stefan Tilk.

Indiskas vd efter förluståren: ”Vi har en extrem revanschlust”

Efter ett fem år långt stålbad ser Karin Lindahl, vd Indiska, en ljusare framtid för kedjan som varit farligt nära att gå i graven. Med ett nytt sortiment gör bolaget debut på Stockholms modevecka – och ser möjligheter att norpa kunder i en lågkonjunktur. 

Karin Lindahl, vd och ägare av Indiska som snart gör debut på Stockholms modevecka (31 augusti–2 september).
Karin Lindahl, vd och ägare av Indiska som snart gör debut på Stockholms modevecka (31 augusti–2 september).Foto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera