Svenska elbilsbolaget permitterar hälften av de anställda

Elbilsbolaget Nevs i Trollhättan, som ägs av kinesiska Evergrande, vidtar nu också åtgärder på grund av coronavirusets utbrott.

Hälften av de anställda permitteras på antingen 40 eller 60 procent.

Nevs vd Stefan Tilk vid infarten till Nevs i Trollhättan.
Nevs vd Stefan Tilk vid infarten till Nevs i Trollhättan.Foto:Patrik Olsson

Nevs, som köpte Saab Automobiles konkursbo 2012, hade haft flera års ekonomisk motgång innan det räddades av den kinesiska fastighetsjätten Evergrande i fjol. Nevs arbetar med att utveckla flera elbilsmodeller åt Evergrande som sagt att man vill bli en av världens största elbilsproducenter.

Nu har coronavirusets utbrott drabbat både Nevs leverantörer och ägare. Därför kommer 400 av de 800 anställda att permitteras under perioden 14 april-30 juni.

”Fastighetsförsäljningen i Kina har påverkats kraftigt av coronasmittan och vi får nu alla vara med och dra åt svångremmen för att kunna komma tillbaka på banan igen. Evergrande vill fortfarande satsa på automotive så vi fortsätter med våra projekt, men drar ner på en del saker”, säger Nevs vd Stefan Tilk till Di. 

Tidigare i mars har bolaget bland annat minskat på antalet konsulter. 

Nevs är också delägare i supersportbilstillverkaren Koenigsegg och de båda har ett gemensamt bolag ihop för att bygga en ny bilmodell med Koenigseggmärke.

”Det arbetet löper på trots permitteringarna”, säger Stefan Tilk.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?