ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Storsäljaren får längre räckvidd

  • Volkswagen Passat i uppdaterad version. Foto: VW.

Volkswagen Passat är en av de populäraste bilarna i Sverige och nu är det dags för ett ansiktslyft, och laddhybriden GTE får längre räckvidd.

VW Passat av generation åtta kom 2014 och som vanligt i branschen kommer det en uppdatering av modellen innan det är dags för en helt ny bil om några år. 

Bilen är en av Sveriges mest sålda, särskilt som laddhybriden GTE blivit en favorit hos många tjänstebilsförare.

I den senaste versionen har räckvidden på el ökat och enligt de nya testreglerna WLTP är den angiven till 55 km, vilket bör ge en verklig räckvidd på ungefär 5 mil, mot nuvarande 3,5-4 mil under normala omständigheter.

Nytt är också uppgraderade system för ljus, förarhjälp, uppkoppling och underhållning, samt att Volkswagen bjuder på mer utrustning som standard. En finess som kan vara av värde för tjänstebilsmarknaden är en inbyggd digital körjournal.

Säkerhetsmässigt är det bra att Volkswagen nu lanserar bilen med filhållningsassistent, kökörningshjälp och autobroms som standard.

Exteriört är förändringarna små, men här märks bland annat nya stötfångare, ny grill och nya led-strålkastare.

Nya Passat går att beställa nu men premiären äger rum i september. Priset för kombin börjar på 319.900 för bensinversionen och på 348.700 kronor med dieselmotor. Laddhybriden GTE börjar säljas i juli, priset på den är inte officiellt ännu.

Passat-namnet är kanske inte lika klassiskt som Golf, men den skuggar ändå i produktionssiffrorna. Hittills har VW byggt 30 miljoner exemplar av Passat och 35 miljoner av Golf. I Sverige har det sålts 365.000 Passat sedan 1973.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer