Annons

Rusning till elbilar - här är de hetaste modellerna

Nyregistreringen av elbilar och laddhybrider accelererar. Här är de mest eftersökta modellerna.

Nissan Leaf, Tesla S och Renault ZOE toppar elbilsförsäljningen.
Nissan Leaf, Tesla S och Renault ZOE toppar elbilsförsäljningen.Bild:AP/Montage

Nyregistreringarna av elbilar och laddhybrider, så kallade supermiljöbilar, ökade med 82 procent i oktober jämfört med ett år tidigare. För perioden januari-oktober steg registreringarna med 43 procent.

Det framgår av färsk statistik från branschorganisationen Bil Sweden.

Av totalt drygt 32.000 nya personbilar registrerade i oktober var 2.135 elbilar eller laddhybrider, motsvarande 6,6 procent. Andelen växte därmed rejält jämfört med 3,7 procent i oktober i fjol.

”Hittills i år är andelen supermiljöbilar 4,8 procent, jämfört med 3,4 procent samma period förra året. Det är visserligen en uppgång från låga siffror, men den ökade andelen supermiljöbilar är positiv och bidrar till minskade utsläpp av både koldioxid och andra utsläpp från nya bilar”, kommenterar Bil Swedens vd Bertil Moldén.

De mest populära laddhybriderna på nybilsmarknaden under perioden januari-oktober i år har varit Volkswagen Passat GTRE och Mitsubishi Outlander PHE följda av KIA:s Optima PHEV.

Mest populära elbilar var Nissan Leaf och Renault ZOE, medan Teslas S-modell kom på tredje plats.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?