ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Rusning till elbilar - här är de hetaste modellerna

Nyregistreringen av elbilar och laddhybrider accelererar. Här är de mest eftersökta modellerna.

Nyregistreringarna av elbilar och laddhybrider, så kallade supermiljöbilar, ökade med 82 procent i oktober jämfört med ett år tidigare. För perioden januari-oktober steg registreringarna med 43 procent.

Det framgår av färsk statistik från branschorganisationen Bil Sweden.

Av totalt drygt 32.000 nya personbilar registrerade i oktober var 2.135 elbilar eller laddhybrider, motsvarande 6,6 procent. Andelen växte därmed rejält jämfört med 3,7 procent i oktober i fjol.

”Hittills i år är andelen supermiljöbilar 4,8 procent, jämfört med 3,4 procent samma period förra året. Det är visserligen en uppgång från låga siffror, men den ökade andelen supermiljöbilar är positiv och bidrar till minskade utsläpp av både koldioxid och andra utsläpp från nya bilar”, kommenterar Bil Swedens vd Bertil Moldén.

De mest populära laddhybriderna på nybilsmarknaden under perioden januari-oktober i år har varit Volkswagen Passat GTRE och Mitsubishi Outlander PHE följda av KIA:s Optima PHEV.

Mest populära elbilar var Nissan Leaf och Renault ZOE, medan Teslas S-modell kom på tredje plats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer