Annons

”Robot-taxi” stal showen – Göteborg-tillverkat hetast i Los Angeles

Framtiden är elektrisk och autonom. Så brukar det ofta heta i bilbranschen. Men på vägarna runt Los Angeles bilsalong är det förvånansvärt ont om elbilar. Och den mest självkörande bilen som visas i samband med salongen kommer från Göteborg.

Porsches senaste version av 911 har fått namnet Dakar. Det innebär terrängbilsegenskaper och limiterad upplaga.
Porsches senaste version av 911 har fått namnet Dakar. Det innebär terrängbilsegenskaper och limiterad upplaga.Foto:Carl-Johan Lejland
Mats Fägerhag är vd på Cevt i Göteborg och ansvarig för utvecklingen av Zeekr-bilen som ska köras som robot-taxi av Waymo.
Mats Fägerhag är vd på Cevt i Göteborg och ansvarig för utvecklingen av Zeekr-bilen som ska köras som robot-taxi av Waymo.Foto:Carl-Johan Lejland

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera