Annons

Renault på väg att byta ut sin vd efter vänskap med Carlos Ghosn

Renault är ute efter att ersätta sin vd Thierry Bollore på grund av hans starka band till Carlos Ghosn, rapporterar franska Le Figaro.

Thierry Bollore.
Thierry Bollore.Foto:Cyril Zingaro

Den franska biltillverkarens styrelseordförande Jean-Dominique Senard och franska staten, som är största ägare i Renault, stödjer båda avsättningen skriver tidningen.

Frågan om Bollores vd-roll kan tas upp av styrelsen den 18 oktober.

Genom att plocka bort Bollore vill Renault se till att hålla alliansen med japanska Nissan intakt. De båda bolagen har tidigare styrts av Ghosn. Sedan november är Ghosn dock borta efter att ha gripits på ekonomiska oegentligheter och Nissans Ghosn-kopplade vd är utbytt med Kina-chefen Makoto Uchida. 

Renaults nya vd kan rekryteras internet eller externt. Oavsett väntas han vara fransk sett till biltillverkarens tyngd i det franska näringslivet, uppges det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?