Annons

Premiär för Di TV Motor – allt om bilindustrins framtid

Den svenska och internationella bilindustrin är under förändring och digitaliserings- och energifrågor blir allt viktigare i den tunga sektorn.

I Di TV Motor skildrar Di:s profiler och tunga gäster den spännande utvecklingen.

I premiäravsnittet gästar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman och svarar på frågor om omställningen från bränsle- till eldrivna fordon.
I premiäravsnittet gästar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman och svarar på frågor om omställningen från bränsle- till eldrivna fordon.

”Bilindustrin i dag är på väg att förändras på så många sätt både i Sverige och internationellt. Det vill vi berätta om i Di TV Motor”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

Klockan 11.30 på torsdagen sänds premiäravsnittet av programmet som leds av Alexandra Letterfors. Di:s profilerade motorjournalister medverkar i varje avsnitt med analyser, expertkommentarer och även testkörningar av bilar.

I premiäravsnittet gästar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman och svarar på frågor om omställningen från bränsle- till eldrivna fordon.  

Vilken är den största utmaningen?

”Jag tror att det är att förändra kundernas bild av elbilar. Den första elbilen hade ganska kort räckvidd, men de elbilar som nu säljs på marknaden har lika lång räckvidd som en vanlig bensinbil. Det blir ett helt annat laddmönster, den största delen av all laddning kommer folk att göra hemma”, säger Anders Ygeman.

Nissans Sverige-vd Sanna Kaipia besöker studion och berättar om bolagets satsning på ny teknik där elen i bilen kan återföras tillbaka till nätet eller fastigheten.

I premiärprogrammet medverkar även Karin Olander, motorreporter på Dagens industri, med en rapport från världens största bilmässa i Shanghai med de senaste trenderna från bilindustrin. I Kina oroas bilsektorn av tio månaders försäljningsras i spåren av handelskonflikten med USA. Dessutom var en stor fråga vid bilmässan vad som händer med den stora uppgången för elbilar när subventionerna fasas ut.

Di TV Motor besöker också en Stockholmsbaserad startup som arbetar med 3D-perception för autonoma bilar.

Carl-Johan Lejland, motorredaktör på Dagens industri, berättar om hur det var att provköra nya Rolls Royce Cullinan.

”Utfällbart picknickbord och paraply i bakdörren. När Rolls-Royce bygger suv saknas inga bekvämligheter. Men faktum är att Cullinan inte bara är en lyxvagn, den fungerar också som praktisk familjebil”, hävdar Carl-Johan Lejland och konstaterar att det är överdådig lyx i högform när Rolls-Royce bygger en suv.

En stor del av Di TV:s användarfokus är att ständigt bredda sitt utbud. Tidigare i år har Di TV relanserat det populära aktiemagasinet Börsrådet som sänds varje fredag och för ett par veckor sedan hade Di TV Hållbarhet premiär.

Ett nytt avsnitt av Di TV Motor sänds varannan torsdag kl 11.30 i Di TV och på Di.se.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?