1515
Annons

Polsk uppstickare sticker ut med udda funktion

Det polska företaget Triggo har utvecklat ett lättviktsfordon för stadsbruk med det lite udda inslaget att det kan variera i bredd.  

Här är bilen som kan ändra bredd genom ett justerbart chassi.  Som smalast mäter Triggos nya fordon 86 centimeter, och som bredast kan det bli 148 centimeter.  Bredden justeras automatiskt medans du kör och anpassar sig efter fordonets hastighet, skriver bolaget på sin hemsida.  

I ”citymode”, i detta fall när fordonet rör sig i max 25 kilometer i timmen, är bilen smal för att lätt kunna ta sig fram, när det går snabbare justeras bredden för bättre stabilitet.  90 km/h uppges vara maxhastighet. 

Triggo klarar att köra upp till 100 km på en laddning, enligt företaget själva, och väger 530 kilo inklusive batteri. Planen är att serieproduktion av fordonet ska inledas redan nästa år.

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

”Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skede”, säger Damberg till kanalen.

Regeringen har tidigare gått fram med förslaget om att pausa uppräkningen av reduktionsplikten för bensin och diesel för 2023.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera